4 Sales Trigger Events Die Volledig Overschat Zijn

 overrated-sales-trigger-events.jpg

als je geen trigger events gebruikt om te verkopen, mis je iets.

We prediken inbound sales op deze blog – dat is nauwelijks nieuws. Dat betekent geen cold calling, geen ongerichte outreach, en geen spray-and-pray meer.

verkopen met trigger events-een soort sociale activiteit of gebeurtenis die aangeeft dat het bedrijf van uw prospect misschien nadenkt over een aankoopbeslissing-is een van de beste manieren om aan de slag te gaan met inbound. Je bereikt immers een koper die specifieke vragen heeft met nuttig advies en Antwoorden.

maar niet elke trigger-gebeurtenis is het nastreven waard. De vier onderstaande triggergebeurtenissen worden vaak aangehaald als tekenen dat je een prospect moet bereiken. Maar niet zo snel – ze zijn niet voldoende redenen om uit te reiken op hun eigen.

Contents

4 Sales Trigger Events die niet altijd zijn wat ze lijken

1) financieringsronde

Ik weet het, Ik weet het. Een financieringsronde betekent meer geld, meer groei en meer redenen om dingen te kopen. Het betekent dat de activiteiten van een prospect serieus zijn genomen door externe investeerders, een goed teken dat het bedrijf stabiel genoeg is om strategische beslissingen en aankopen op lange termijn te nemen.

wat kan er slecht zijn aan een financieringsronde?

Hier is het ding — als je het Weet, weet iedereen het. Websites zoals AngelList en Crunchbase verzamelen informatie over financieringsrondes, overnames en fusies, zodat de informatie beschikbaar is voor iedereen die oplet. Financieringsrondes zijn ook goede publiciteit voor een bedrijf, dus je kunt er zeker van zijn dat ze het nieuws ook zwaar zullen promoten.

wat betekent dat iedereen wiens product enigszins relevant is voor het bedrijf, zal proberen iets te verkopen. Ze worden waarschijnlijk overspoeld met verzoeken om vergaderingen (om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ongelooflijk druk zijn met het laten groeien van hun bedrijf), dus je moet jezelf onderscheiden van de roedel als je deze trigger-gebeurtenis belangrijk wilt maken.

hoe deze trigger-gebeurtenis ertoe doet: of het nu gaat om het vinden van hun pitch deck, leren wat beleggers leuk vonden aan hun pitch, of uitzoeken waar ze vervolgens willen, informatie opgraven die je bereik meer zal maken dan “dus ik hoorde dat je net wat geld hebt verdiend … “

2) nieuwe leidinggevenden worden vaak aanbevolen als een waardevolle triggergebeurtenis, omdat een vervanging van personeel op hoog niveau een grote verandering in de strategie van een bedrijf kan signaleren. De gedachte is dat een eerder terughoudende economische koper zal zijn vervangen door iemand die meer wil praten en klaar is om dingen in een nieuwe richting te nemen.

maar dat is niet noodzakelijk het geval. Leidinggevenden komen en gaan de hele tijd, en die nieuwe COO kan gewoon een vervanging zijn voor iemand die Vriendschappelijk overgaat naar een nieuwe onderneming. Je zult wat meer moeten graven om erachter te komen of er een diepere reden is voor de verandering.

Hoe maak je deze trigger-gebeurtenis belangrijk: je moet de omstandigheden achter de personeelsverandering achterhalen en of ze bevorderlijk zijn voor een verkoop.

Stel de volgende vragen:

  • werd de vorige directeur gedwongen of ontslagen?
  • is de nieuwe executive een interne promotie of een externe aanwerving?
  • ging de aanstelling gepaard met andere signalen van strategische verandering (nieuwe afdelingen, ongewoon snelle groei van een bepaald team, fusies of overnames)?
  • heeft het bedrijf openbare verklaringen afgelegd over de nieuwe aanwerving die verder gaan dan de typische “We zijn enthousiast om X aan boord te hebben”?
  • ging de aanwerving gepaard met signalen van bedrijfsstress (verscheidene kwartalen van verliezen, inkrimping, geannuleerde uitbreidingsplannen)?

3) slecht kwartaal

het eerste slechte kwartaal een bedrijf lijdt na een paar jaar van sterke prestaties wordt vaak geprezen als een geweldige tijd om uit te reiken. De redenering gaat dat als het bedrijf het slecht doet, ze zeker rond moeten kijken naar een manier om dingen om te draaien.

ze zijn waarschijnlijk, maar het betekent niet noodzakelijk dat ze extern kijken of klaar zijn om een grote strategische verschuiving te maken. En hoewel sommige besluitvormers het kunnen afschudden en door kunnen gaan naar het volgende spel, begrijp dan dat een slecht kwart ervoor kan zorgen dat anderen voorzichtiger worden bij het nemen van grote beslissingen.

hoe deze trigger-gebeurtenis ertoe doet: doe wat onderzoek naar de besluitvormer, misschien via sociale media-outreach of gebruikmakend van gemeenschappelijke verbindingen. Zijn ze een risico-averse persoon, of zijn ze waarschijnlijk om problemen frontaal aan te pakken?

bepaal ook of het slechte kwartaal relevant is voor uw aanbod. Als een kernmetriek van het bedrijf zwaar heeft geleden en uw product gewoon niet zo relevant is of niet veel zal doen om de naald in dat gebied te verplaatsen, is het waarschijnlijk niet het beste moment voor het bedrijf om te kopen.

4) succesvol kwartaal

succesvolle kwartalen worden vaak op dezelfde manier bekeken als financieringsrondes-het is duidelijk dat het bedrijf iets goed doet en kan groeien, dus het is waarschijnlijk op zoek naar dingen om te kopen.

maar succesvolle kwartalen betekenen niet zoveel op zichzelf. Als een bedrijf bijvoorbeeld drie opeenvolgende jaren groeit en het laatste kwartaal slechts hun twaalfde opeenvolgende goede kwartaal was, is het niet zozeer een “trigger” als het is business as usual.

Hoe maak je dit trigger event belangrijk: sterke bedrijfsprestaties gaan vaak gepaard met meer opvallende trigger events, zoals het aannemen van nieuwe functies, het introduceren van nieuwe productlijnen (beide signaleren een strategische uitbreiding) of het openen van nieuwe kantoren (indicatie van een fysieke). Deze triggergebeurtenissen zijn veel waardevoller, dus als de groei van een bedrijf stoom begint op te pikken, zoek dan naar andere tekenen dat ze op de markt zijn voor nieuwe producten.

welke trigger events zijn volgens jou overschat? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Plaats een reactie