3 Redenen om datavisualisatie te gebruiken in uw volgende Marketingbijeenkomst

uw gegevens zijn alleen zo goed als je vermogen om het te begrijpen en te communiceren. gewoon een tabel invullen met een reeks nummers en het een dag noemen, zal u of uw team niet veel goeds doen, vooral niet tijdens een marketingbijeenkomst. Je moet in staat zijn om de  story achter die nummers. Nog steeds onzeker? Hier zijn drie redenen om datavisualisatie te gebruiken in uw volgende marketingbijeenkomst. 

voordat we ook in het onkruid, laten we beginnen met een eenvoudige vraag:  

Wat is datavisualisatie? 

datavisualisatie verwijst naar het tonen van gegevens, cijfers en statistieken via afbeeldingen en grafieken (vergelijkbaar met die u zou zien op een van uw HubSpot-dashboards of in de Rapportenbibliotheek).

wanneer u gegevens visueel weergeeft, kunt u gemakkelijker betekenisvolle patronen uit een reeks anders niet te ontcijferen getallen plagen, en het maakt het gemakkelijker om conclusies te trekken en weloverwogen beslissingen te nemen.

GettyImages-531460028


datavisualisatie is vooral handig wanneer u gegevens aan anderen presenteert. Het is veel gemakkelijker voor mensen om gegevens te begrijpen wanneer ze visueel worden gepresenteerd-wat het gemakkelijker maakt om je punt te maken of iemand te overtuigen.

wetenschappers kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om ziekte-uitbraken te voorspellen. Boeren kunnen het gebruiken om landbouwtrends in kaart te brengen. Marketers daarentegen kunnen gegevensvisualisatie gebruiken om de resultaten van campagnes te presenteren. 

dus waarom zou je het gebruiken in je marketing meetings in het bijzonder?

1. Datavisualisatie voegt geloofwaardigheid toe  

datavisualisatie kan u helpen patronen, correlaties en uitschieters te ontdekken. Als gevolg hiervan kan datavisualisatie, wanneer deze correct wordt uitgevoerd, u helpen om inzichten effectief te communiceren aan uw baas, uw team of uw bedrijf tijdens vergaderingen. 

Het kan ook aantonen dat uw marketingteam beslissingen blijft nemen op basis van gegevens. U kunt ook gegevens gebruiken om te laten zien dat u uw team verantwoordelijk houdt en ervoor zorgt dat elk lid zijn initiatieven met uitmuntendheid blijft uitvoeren. 

houd er rekening mee dat u trouw wilt blijven aan uw gegevens. I als uw gegevens helemaal verkeerd worden weergegeven of ineffectief worden gepresenteerd, verliezen u en uw team belangrijke inzichten en inzichten—wat zowel uw boodschap als uw reputatie schaadt. Geen ideale situatie om in te zitten als je probeert om buy-in te krijgen van belangrijke belanghebbenden. 

2. Datavisualisatie stimuleert betrokkenheid van het publiek

datavisualisatie is vooral handig wanneer u gegevens aan anderen presenteert. Het is veel gemakkelijker voor mensen om gegevens te begrijpen wanneer ze visueel worden gepresenteerd-wat het gemakkelijker maakt om je punt te maken of iemand te overtuigen. 

Schone, overtuigende en geloofwaardige D-visuals trekken uw publiek in de inhoud en moedigen hen aan om de gegevens te verkennen. Zowel statische als interactieve datavisualisaties nodigen lezers uit om de gegevens te onderzoeken en de diepere betekenis ervan af te leiden. Dit bevordert een meer persoonlijke, significante en actieve interactie die elk type inhoud verbetert.

tegelijkertijd doen goed ontworpen visualisaties het zware werk voor uw publiek. Een statistiek kan relevant zijn, maar alleen het lezen van die cijfers zal niet werken. Door uw publiek de gegevens echt te laten zien—en wat het betekent-wordt het begrip en de retentie vergroot, wat een meer blijvende impact heeft op uw publiek. 

3. Datavisualisatie verhoogt impact

goed ontworpen visualisaties doen het zware werk voor uw publiek. Een statistiek kan relevant zijn, maar alleen het lezen van die cijfers zal niet werken. Dat wil zeggen, getallen alleen zullen niet noodzakelijkerwijs de gewenste impact hebben als uw publiek ze niet kan interpreteren. Daarom is datavisualisatie de sleutel. 

laat uw publiek de gegevens echt zien—en wat het betekent-verhoogt het begrip en de retentie, waardoor een meer blijvende impact op uw publiek. 

Plaats een reactie