3 afhaalmaaltijden van het uitvoeren van sociale reclamecampagnes

de afgelopen vier jaar heb ik de advertentiebestedingen op Google, Facebook en Twitter beheerd voor zowel grote als kleine klanten. Alles bij elkaar schat ik dat ik heb geholpen met het plannen en uitvoeren van meer dan $125.000 aan sociale advertenties.

als het gaat om sociale reclame, klinkt dit citaat van John Wanamaker helaas veel te vaak waar: “de helft van het geld dat ik besteed aan reclame is verspild; het probleem is dat ik niet weet welke helft.begrijp me niet verkeerd: je geeft me $ 10.000 en een maand, en ik kan ongeveer 30.000 “gekwalificeerde” fans toevoegen aan je pagina. Ik zeg “gekwalificeerd” omdat het basistargeting is op interesses tegen een gemiddelde kosten van $0,33 per nieuwe fan. Ik kan de kosten verhogen als je meer gekwalificeerde fans wilt door tracking en targeting van derden te gebruiken. Laten we zeggen dat die $0.80 per like kosten. Dat zou je nog steeds met 12.500 gekwalificeerde fans achterlaten.

Wat betekent dit allemaal? Dat betekent dat het niet moeilijk is om reclamedollars uit te geven. In feite is het vrij eenvoudig. Ik kan zelfs Twitter en Google gebruiken en meer geld uitgeven. Wil je fans? Tuurlijk! Nog een paar volgers geweldig! Klikken? Je hebt het!

maar door al deze campagnes heen zijn een paar dingen opvallen als lessen en afhaalmaaltijden voor iedereen die denkt aan het gebruik van de kracht van de marketingvleugels van het sociale web.

1) Plan het “waarom” vóór het “hoe”

Social advertising is niet meer het nieuwe. Om de meeste waarde te krijgen, moet alles wat u met digitale reclame doet, worden doordacht en worden gekoppeld aan een grotere strategie. Als je wilt dat je fans iets doen, moet je nadenken over het proces dat een fan zou kunnen doorlopen om die actie te ondernemen. Dan, en alleen dan, kun je beginnen na te denken over hoe betaalde advertenties kunnen helpen die gewenste actie te vereenvoudigen en te versterken.

als je gewoon contact wilt maken met die duizenden mensen die al van je product houden, koop dan zeker wat “likes”. Maar dat kan niet de enige tactiek of doel zijn.

3) Geld Is niet alles

onlangs werd Roderick Russell geprofileerd in Adweek over de supergerichte advertenties die zijn kamergenoot had gekocht om een grap te spelen. Hoewel merken deze granulaire benadering van reclame waarschijnlijk niet zullen volgen, is de zaak die moet worden gemaakt dat zijn kamergenoot meerdere advertenties kon kopen voor een totale kosten van $1,70. Meer geld is niet gelijk aan meer resultaten.

3) Gebruik uw webeigenschappen in uw voordeel

Het is niet langer alleen adverteren op basis van wat mensen leuk vinden, wie ze volgen of hun postcodes. We weten wanneer een shopper onze website bezoekt, of hij een vraag heeft ingediend of dat hij een winkelwagentje vol heeft achtergelaten. We kunnen dan gerichte advertenties aan deze persoon leveren om te helpen bij de aankooptrechter. In combinatie met je grotere contentstrategie kan social advertising echt van de grond komen.

de uitdaging is dat bedrijven terughoudend zijn om deze aanpak te implementeren. Meestal is het excuus dat ze geen toegang hebben tot hun website.

We hebben het over sales. Er mogen geen wegversperringen zijn naar het einddoel.

“met sociale media kunnen uw digitale verkoopteams uw klanten stalken met een nauwkeurigheid die we nog nooit eerder hebben gezien”, zei Peter Tompson, digital brand strategist, in een interview met Adweek.

We zijn er nog niet. Merken moeten de grenzen van reclame gaan verleggen. Wat heb je eraan als 1 miljoen mensen je advertentie zien, maar niemand iets doet aan wat ze hebben gezien? Reclame kan en moet betrokkenheid stimuleren-niet alleen een “like”.

Plaats een reactie