20 + leuke en boeiende Instagram Story-ideeën voor 2023

heb je moeite met wat je op Instagram moet posten? In dit bericht behandelen we de beste Instagram Story-ideeën om je publiek betrokken en vermaakt te houden.

we hebben ze opgesplitst per inhoudstype:

  • Wat moet je delen? Het moet variëren afhankelijk van wat er gaande is in uw bedrijf en uw huidige doelen. Komt er een pop-up event? Een sneak peek van de locatie. Een nieuw product lanceren? Deel een videofragment van de productfotografie.

    na verloop van tijd zul je merken wat voor soort BTS-beelden je publiek het meest geniet en van daaruit kun je je concentreren op dat soort inhoud.

    10. Vier mijlpalen.

    bij het opbouwen van een gemeenschap is het belangrijk om de tijd te nemen om samen te vieren. Als merk op social media heb je de unieke kans om bedrijfsmijlpalen te delen met je online community.

    heeft uw merk onlangs 1.000 volgers bereikt? Een jaar in het bedrijfsleven? $ 500K aan inkomsten? Wat het ook is, het is de moeite waard om te vieren met je publiek.

    Dit is ook een geweldige kans om te binden in een giveaway, korting, of speciale dat uw klanten kunnen profiteren van.

    11. Doe een overname.

    Takeover kan de eentonigheid van het posten van verhalen wegnemen en uw pagina onmiddellijk een boost geven.

     Instagram story idea takeover

    een overname houdt in dat iemand je Instagram-account gedurende een bepaalde tijd (meestal 24 uur) beheert en post vanuit hun POV.

    Dit is populair onder influencers, merkambassadeurs en zelfs merkmedewerkers.

    bij @Hubspotlife nemen huidige werknemers bijvoorbeeld de dag over en delen ze details over hun rollen, hun dagelijkse taken, hun routines voor het leven op afstand en meer.

    12. Deel bedrijfsupdates.

    bedrijfsupdates zijn niet alleen voor interne stakeholders, ze kunnen ook waardevol zijn voor uw publiek.

    stel bijvoorbeeld dat je een nieuwe di&B-directeur hebt aangenomen of dat je een nieuwe winkel opent in een andere stad, dat zijn interessante feiten die je online community graag zou willen weten.

    naarmate uw bedrijf groeit en evolueert, houd uw publiek op de hoogte – het zal wonderen doen om uw relatie te versterken.

    Cool Instagram Story ideeën voor producten/diensten

    13. Deel getuigenissen en beoordelingen.

    klanten schrijven bijna overal reviews: Yelp, Google Mijn Bedrijf en sociale media (namelijk Facebook en Twitter).

     Instagram story idea customer reviews

    als je een gunstige recensie vindt, maak er dan een creatief, esthetisch verhaal van.

    Pro-tip: Maak een Verhaalsjabloon speciaal voor dit en gebruik het elke keer dat je een klant testimonial of review deelt.

    14. Markeer producten en/of diensten.

    hoewel Instagram een speciaal tabblad heeft om te winkelen, wil je af en toe waarschijnlijk je producten promoten in verhalen.

    stel bijvoorbeeld dat er een verkoop gaande is – het gebruik van de winkelsticker in Story is een geweldige manier om verkeer naar dat product te genereren en verkoop te genereren.

     Instagram story idea sale

    als je een aankomende productlancering hebt, kun je dat product ook plagen in je verhaal, waardoor er wat buzz ontstaat rond de release.

    15. Aankondigen kortingen en specials.

    Iedereen houdt van korting. Dus als je er een hebt, wil je ervoor zorgen dat het zoveel mogelijk potentiële klanten bereikt.

    als er een groot verkoopseizoen op komst is – denk aan de feestdagen-begin dan met het werken aan creatieve assets om te delen op je Instagram-verhaal.

     Instagram story idea discounts

    naast het delen van deals, moet u ook linkstickers toevoegen die naar uw verkooppagina leiden.

    Dit zal een naadloze winkelervaring creëren, zoals gebruikers zullen vindenwat ze nodig hebben snel, het verhogen van uw kansen op het maken van de verkoop.

    Cool Instagram Story ideeën voor educatieve inhoud

    16. Deel industrie nieuws.

    het delen van educatieve inhoud is een van de beste manieren om waarde toe te voegen aan uw publiek op sociale media.

    af en toe zal er een trend of nieuws zijn dat zijn ronde zal maken binnen een industrie. In marketing was dat onlangs het einde van cookies van derden.

    wanneer dit voor uw merk komt, overweeg dan om het nieuws met uw publiek te delen in een verhaal en mogelijk uw gedachten erover te delen. Er zijn drie belangrijke dingen om te doen:

    • Geef de context voor het nieuws of de update.
    • deel wat het is snel en beknopt.
    • ontdek de potentiële impact.

    betrouwbaar zijn van informatie zal vertrouwen opbouwen bij uw publiek en het delen van uw mening kan u helpen een thought leader in de ruimte te worden.

    17. Post snelle tutorials.

    een andere manier om waarde toe te voegen aan uw publiek is door het maken van korte, waardevolle tutorials.

    om dit succesvol te laten werken, moet je tutorial to the point zijn en sterke visuals bevatten die de aandacht van je publiek trekken terwijl ze naar rechts vegen.

     Instagram story idea post quick tutorials

    Als u een home decor bedrijf bent, kunt u een snelle een verhaal grafisch op het selecteren van de perfecte tapijt maat voor uw slaapkamer te maken.

    iets zo eenvoudig als dit is niet alleen nuttig voor uw publiek, maar is ook hapklaar en deelbaar.

    Cool Instagram Story ideeën voor diverse inhoud

    18. Direct verkeer naar andere s.

    Instagram is waar veel consumenten merken ontdekken, maar het zou niet moeten zijn waar het eindigt.

    als je een website, extra sociale mediaplatforms of inhoud op andere media hebt, moet je je verhaal gebruiken om verkeer naar deze sites te leiden.

     Instagram story idea direct to other s

    stel bijvoorbeeld dat uw home decor-merk het aantal nieuwsbriefabonnementen wil verhogen. Het gebruik van verhalen om zijn nieuwsbrief te promoten en verkeer naar de bestemmingspagina van de nieuwsbrief te leiden, is een geweldige manier om te gaan.

    Dit is vooral waardevol omdat Instagram beperkt waar en hoe makers en merken links kunnen plaatsen. Momenteel Is Stories Een van de weinige plaatsen om gebruikers buiten het platform te leiden – dus profiteer ervan.

    19. Start een countdown.

    als je een evenement hebt dat eraan komt en buzz wilt creëren rond een productlancering, moet je de countdown-sticker van Instagram gebruiken.

     Instagram story idea countdown

    Hiermee kunt u een timer countdown instellen via verhalen waarin gebruikers herinneringen kunnen instellen, zodat ze op de hoogte worden gesteld zodra het evenement begint. Het is een eenvoudige manier om spannende evenementen voor uw merk te promoten.

    20. Promoot nieuwe posts.

    met het steeds veranderende algoritme van Instagram zijn merken er niet langer zeker van dat hun berichten voor hun gewenste publiek komen.

    Instagram story idea new post

    een manier om verkeer naar je bericht te leiden, is door erover te posten en de sticker” new Post ” te gebruiken.

    Pro-tip: plaats de sticker direct op de klikbare post, bescherm hem uit het zicht, om gebruikers te verleiden erop te klikken.

    daar heb je het – een uitgebreide lijst met Instagram Story-ideeën om ervoor te zorgen dat je nooit zonder Inhoud komt te zitten.

     

Plaats een reactie