14 van de domste Sollicitatiebrieffouten om te vermijden

De sollicitatiebrieven van de meeste werkzoekenden zijn slechts een introductie. Een nauwkeurig overzicht van de hoogtepunten van de ervaring en een manier om te verzoeken om vooruit te worden gebracht op basis van uw kwalificaties.

en dan zijn er nog de andere soorten sollicitatiebrieven. Degenen die boordevol TMI zitten, of die over het algemeen gewoon het doel missen.

Ik begon hier over na te denken terwijl ik door sollicitatiebrieven heen schuifelde (ik heb in de loop der jaren veel sollicitatiebrieven gelezen in mijn verschillende HR-banen) en besloot een lijst samen te stellen van de meest bizarre blunders die ik ben tegengekomen.

Ik hoop dat je ze nuttig vindt – of op zijn minst onderhoudend.

14 Veel voorkomende begeleidende Brieffouten om te voorkomen

 1. proberen een verhalenverteller te zijn
 2. Oversharing
 3. lijst van minder dan nuttige vaardigheden
 4. je brief schrijven alsof het een SMS is
 5. overmatige lengte
 6. iets beloven dat je misschien niet kunt vervullen
 7. Misfiring met grappen die eigenlijk beledigend zijn
 8. een beetje te hoog spreken van jezelf
 9. verwijzend naar ongemakkelijke onderwerpen
 10. overplaying your lesser strengths
 11. het kiezen van de verkeerde baanvoordelen om te benadrukken
 12. het benadrukken van je niet-werkplekvaardigheden en interesses
 13. met behulp van hyperbool
 14. vergeten dat je schrijft naar een wervingsmanager

 

14 Veel voorkomende begeleidende letterfouten om te vermijden

1) “het was een donkere en stormachtige nacht.”

geen goede manier om een sollicitatiebrief te beginnen. Hoewel ik een verhaal met extra spanning waardeer, is het het beste om eenvoudig te zijn bij het beschrijven van je ervaring.

2) belijd niet de liefde die je nog hebt voor je ex-vrouw.

behalve dat het overdreven persoonlijk is, heeft het geen verband met de rol waarvoor je solliciteert. Houd sollicitatiebrieven professioneel en on-point.

3) ” Bekwaam in Instagram.”

Ik heb dit meer dan eens onder vaardigheden gezien. Het navigeren door een mobiele foto-app is geen professionele vaardigheid. Het juiste filter is een kwestie van mening en je kunt die vaardigheden laten schijnen in het weekend.

4) ” OMG!”LOL!”

sollicitatiebrieven zijn geen tekstberichten. Probeer ook emoticons te vermijden indien mogelijk;)

5) sollicitatiebrief en CV. Pagina 1 van 6.

de gevreesde lengte disclosure. Iets langer dan twee pagina ‘ s is te lang. Eén pagina moet voldoende zijn voor instapniveau en een paar jaar ervaring. Als je meer dan 5 jaar ervaring hebt, kunnen twee pagina ‘ s geschikt zijn. Hoe minder uitgebreid, hoe beter. Je krijgt de kans om uit te werken tijdens je interview.

6) ” Ik weet hoe ik een organisatie moet doordringen. Hou me binnen. U zult niet teleurgesteld worden.”

het vermogen om besluitvormers te bereiken is aantrekkelijk, maar kies uw formulering verstandig. Je wilt je recruiter niet ongemakkelijk maken met zo ‘ n agressieve taal.

7) ” Ik weet de naam van dat ding dat je te lui bent om te googlen.”

probeer je toekomstige collega ‘ s niet te beledigen. (Voor de goede orde, Ik ben ook behoorlijk slim op Bing.)

het is ook gevaarlijk om te leunen op zakelijk gebabbel om jezelf slim te laten klinken. Het kan overkomen als praten, om nog maar te zwijgen van het maakt een begeleidende brief pijnlijk om door te komen.

8) ” deze baan is beneden mijn niveau, maar Ik zal het een werveling geven.”

een ietwat onconventionele aanpak. Deze tactiek mist het teken op nederigheid en betekent ook dat je je snel zult vervelen in de baan waarvoor je solliciteert. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die meer doen dan proberen bij te dragen.

9) ” Ik zal je de gruwelijke gezicht-huilende details in mijn begeleidende brief besparen.”

alsjeblieft. Sollicitatiebrieven zijn geen forum voor hartverscheurende verhalen. Dit is een beetje te emotioneel voor de smaak van de meeste recruiters.

10) ” Ik ben niet het scherpste gereedschap in de schuur.”

geef je tekortkomingen en zwakheden niet op. Benadruk je sterke punten in plaats van te proberen voortijdig bezwaren af te weren.

11) ” Ik wil gratis bier en boeken.”

Dit is een van de voordelen van HubSpot-gratis bier en boeken. Ik raad aan om Office perks niet het brandpunt te maken voor uw interesse in een bedrijf of rol. We houden allemaal van gratis dingen, maar dat is niet de enige reden waarom je een baan zou moeten willen.

Het is hetzelfde geval voor iets als: “ik ben vloeiend in werken op afstand.”Benadruk niet hoe goed je bent om niet naar je werk te komen. Voor ons betekent het: “Ik kom liever niet binnen.”En hoewel je niet op kantoor hoeft te zijn om werk gedaan te krijgen, moet het niet worden gebruikt als een verkoopargument.

12) ” Ik ben een fenomenale kantoorfeestdanser.”

Ik ben ook een fenomenale danser, maar we kennen elkaar nog niet. Probeer terug te houden totdat je hebt bepaald welke interviewer/geïnterviewde houding geschikt is.

13) ” Ik ben de Chief Rainmaking Officer van mijn eigen organisatie.”

hoewel het altijd geweldig is om creatief te zijn en jezelf te onderscheiden van de concurrentie, zijn opgeblazen functietitels een turn-off. Dit was ook van een kandidaat op instapniveau, wat nog meer rode vlaggen oproept voor recruiters.

14) gebruik niet “Ahoy, Daar” als introductie.

Je hebt mijn aandacht, maar tenzij je solliciteert voor een rol als zeeman of piraat, is dit niet de manier om te gaan.

en tot slot, een bonus tip: als je erin slaagt om deze begeleidende brief blunders te voorkomen en een gepland telefoongesprek te hebben, beantwoord de telefoon dan niet met: “Sorry, het is zo vroeg.”Zeker als het 10 uur is.

of je nu een recruiter of een hiring manager bent, je bent waarschijnlijk in je tijd een aantal bizarre begeleidende briefblunders tegengekomen. Deel de vreemdste met ons op Twitter, nietwaar?

 

Plaats een reactie