13 oplossingen voor uw meest voorkomende Landingspagina problemen

op het eerste gezicht lijken landingspagina ‘ s eenvoudig, toch? Ze zijn één pagina met één formulier. Ze hebben een alinea of twee van de kopie, en een begeleidende afbeelding. Als je alle elementen van succesvolle landingspagina ‘ s hebt, moet je goed zijn om te gaan … toch?

voor een Bare bones Landingspagina, dat is genoeg-maar je zou kunnen verliezen op waardevolle verkeer, leads en klanten als je gewoon schieten voor bare bones.

zie dit bericht als de eerste stap van je spelplan om je bestemmingspagina ‘ s te optimaliseren. We zullen u door enkele van de meest voorkomende problemen leiden die mensen hebben met bestemmingspagina ‘ s en schetsen manieren waarop u ze kunt oplossen. Houd er rekening mee dat er niet altijd een *juiste* manier is om een bestemmingspagina-probleem op te lossen-u moet mogelijk blijven testen om te zien wat het beste voor u werkt. 

dus als je ideeën wilt over hoe je je bestemmingspagina ‘ s kunt verbeteren, blijf dan lezen. 

bestemmingspagina Probleem #1: geen verkeer

heb je een bestemmingspagina samengesteld en heb je alleen je moeder de pagina laten bekijken (en ze heeft niet eens de moeite genomen om het formulier in te vullen)? 

Als u meer niet-moederverkeer naar uw bestemmingspagina ‘ s wilt sturen, bekijkt u welke kanalen u nu verkeer sturen en ziet u waar u kunt verbeteren-hetzij door slechte kanalen te verbeteren of door kanalen te verdubbelen die lijken te werken. Hier zijn enkele ideeën die je kunt proberen:

werk aan je SEO. 

u hoeft uw bestemmingspagina niet te vullen met zoekwoorden-zorg er in plaats daarvan voor dat uw bestemmingspagina over de juiste onderwerpen gaat waarnaar mensen zoeken en is geschreven in dezelfde taal die uw publiek gebruikt. Gebruik vergelijkbare termen om het aanbod achter het formulier op uw bestemmingspagina te beschrijven dat uw publiek zou gebruiken bij het zoeken naar informatie over het onderwerp. Naast het aanpassen van uw bestemmingspagina om op onderwerp gericht te zijn, niet op zoekwoorden, zijn er een paar andere SEO-wijzigingen die u kunt proberen.

maak meer blogposts om uw bestemmingspagina te promoten.

als je een fatsoenlijk bloglezerspubliek hebt, kun je proberen meer calls-to-action op te nemen die leiden naar de bestemmingspagina in je inhoud en/of meer blogposts maken met dezelfde calls-to-action. Meer kwalitatieve blogposts betekent meer potentiële kansen om te worden weergegeven in zoekresultaten en Gevonden te worden op sociale media-wat betekent dat er meer verkeer naar uw website komt. Als u verkeer naar uw bestemmingspagina ‘ s wilt genereren via uw blog, zijn hier nog enkele tips voor u.

bouw je social media following op. 

Het is mogelijk dat je publiek op sociale media vrij klein is, wat betekent dat het moeilijker kan zijn om mensen via dat kanaal naar je site te krijgen. Wil je leren hoe? Bekijk onze gidsen voor het vergroten van je volgers op Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest.dat publiek zou in de toekomst niet alleen op uw bestemmingspagina ’s kunnen converteren-ze zouden nieuw verkeer naar die bestemmingspagina’ s kunnen verwijzen.

Houd er rekening mee dat bestemmingspagina-verkeer slechts een deel van de taart is-U kunt nauwelijks verkeer naar uw bestemmingspagina hebben, maar de mensen die uw pagina bezoeken, converteren en ze zijn geweldig geschikt voor uw bedrijf. Zeker, meer verkeer betekent meer mogelijkheden om bezoekers te converteren, maar als je naar het hele plaatje kijkt, kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen over wat je eerst moet oplossen.

bestemmingspagina Probleem #2: & Nbsp; slechte conversieratio

mensen naar uw bestemmingspagina krijgen maar ze het formulier niet laten invullen? Je moet creatief zijn als je betere resultaten wilt behalen.

als je vastzit aan hoe je dit zeer frustrerende probleem kunt oplossen, zijn hier een paar dingen die je kunt proberen:

vind de juiste vormlengte. 

als uw formulier echt lang is, kunt u mensen ervan weerhouden het in te vullen. Voer A/B-tests uit om te zien hoe kort u het formulier kunt krijgen, zodat u nog steeds kwaliteitsleads krijgt en uw verkoopteam gelukkig maakt, maar u zet uw bestemmingspagina-bezoekers niet te veel door om de inhoud aan de andere kant van uw bestemmingspagina te ontvangen.

als je nog nooit een A/B-test hebt uitgevoerd, is hier een handleiding om je te laten zien hoe. 

draai je kop en body copy aan. 

Het is mogelijk dat bezoekers van uw bestemmingspagina er niet helemaal van overtuigd zijn dat ze iets van waarde zullen krijgen als ze hun informatie aan u geven. Als u boeiende inhoud hebt gemaakt die achter het formulier zit, moet u tijd besteden aan het opknappen van uw bestemmingspagina om beter weer te geven wat mensen zullen krijgen. Vertel ze precies wat er achter het bestemmingspagina-formulier zit en hoe het hen ten goede komt – op de meest beknopte manier mogelijk.

Tweak uw promotionele elementen. 

je moet je landingspagina ‘ s op de een of andere manier promoten. Dus vraag jezelf af-vertegenwoordigen uw promotionele elementen nauwkeurig wat er op de bestemmingspagina staat? Mensen zullen geïrriteerd raken als ze verwachten dat de bestemmingspagina één ding is wanneer ze op een call-to-action op een blogpost klikken, en dan wanneer ze op de bestemmingspagina komen, krijgen ze iets heel anders te zien. Uw promotionele elementen moet nooit proberen om mensen te misleiden in het klikken op hen – niet alleen is het schaduwrijk, maar het is niet van plan om af te betalen voor u in Conversies.

bestemmingspagina Probleem #3: Slechte Funnel conversiepercentages

u volgt de conversiepercentages al op uw individuele bestemmingspagina ‘ s, maar u moet daar niet stoppen. Stel dat je een landingspagina gebruikt om leads te genereren. Je moet zien hoeveel mensenwie via die bestemmingspagina komt, wordt klant – dat is tenslotte je einddoel. Als u het bedrijf in perspectief kunt houden bij het optimaliseren van uw bestemmingspagina ‘ s, kunt u slimmere marketingbeslissingen nemen die het hele bedrijf ten goede komen. 

u kunt proberen uw algehele conversiepercentages van de trechter te verbeteren door deze dingen te doen: 

A/B test form lengte en velden op de eerste bestemmingspagina. 

Het is mogelijk dat je formulier veel te kort is en je krijgt veel “junk” leads in je systeem. Als u de algehele conversiepercentages wilt verbeteren, moet u mogelijk uw formulier verlengen. Waarschuwing: U zult waarschijnlijk minder leads in uw trechter krijgen, maar ze zouden later in een hoger tempo moeten converteren. U kunt ook overwegen om verschillende formuliervelden volledig te testen om te zien of meer diepgaande vragen leads van hogere kwaliteit opleveren.

wilt u precies weten hoe lang uw formulieren moeten zijn om uw hele trechter ten goede te komen? Bekijk deze blogpost. 

onderzoek het aanbod achter de landingspagina.

soms vullen mensen een formulier in op een bestemmingspagina, krijgen ze het aanbod erachter (in dit voorbeeld een ebook) en zijn ze dan echt teleurgesteld in het aanbod. Misschien verwachtten ze dat het ebook een heel geavanceerd, diepgaand boek zou zijn met tientallen pagina ’s inhoud, maar het is echt een startersgids van 5 pagina’ s. Ze zullen je content in de toekomst niet vertrouwen als dit gebeurt — eenmaal verbrand, twee keer verlegen, toch?

je kunt die teleurstelling en toekomstige aarzeling voorkomen door beter verwachtingen in te stellen op de bestemmingspagina-of je kunt goed kijken of de inhoud achter de pagina er in de eerste plaats moet zijn. Stel jezelf de moeilijke vragen en wees niet bang om tot een moeilijke conclusie te komen: is het iemands informatie waard? Is afgestemd op het publiek dat het formulier invult? Zou ik ooit nog iets van mijn bedrijf willen downloaden?   

als je ‘nee’ hebt geantwoord op een van die vragen, is het misschien tijd om dat aanbod opnieuw te doen.  

lanceer tailored nurturing campagnes.

het is ook mogelijk dat de rest van uw bestemmingspagina ‘ s te ver in de trechter liggen van het oorspronkelijke aanbod om iemand te converteren. De eerste bestemmingspagina was bijvoorbeeld iets heel top-of-the-funnel-een handleiding voor de industrie. Als u geen bestemmingspagina ‘ s hebt voor aanbiedingen in het midden van de trechter-inhoud die praat over de plaats van uw bedrijf in de industrie in het algemeen-is het niet verwonderlijk dat er weinig mensen zijn die converteren naar klanten. Ze hebben gewoon niet genoeg informatie om door te gaan naar dat stadium van hun koopproces.

als dat gebeurt met uw bestemmingspagina ‘ s, kunt u een lead nurturing-strategie implementeren. Dit zal niet op bestemmingspagina ‘ s zijn-je moet een combinatie van e-mail, interacties op sociale media en slimme inhoud op je website gebruiken om mensen te helpen door te gaan naar de volgende fase in het koopproces. Als je hulp wilt bij het uitzoeken hoe je leads moet koesteren, bekijk dan dit gratis ebook.

Landingspagina Probleem #4: & Nbsp; hoog bouncepercentage *

Als u in de analyses van uw bestemmingspagina hebt gekeken, is de kans groot dat u deze metriek eerder hebt gezien. Bounce rate is het percentage mensen dat een pagina heeft bekeken en vervolgens uw site heeft verlaten. Ze hebben geen formulier ingevuld en hebben ook niet geklikt om meer over u te weten te komen. 

klinkt een beetje vergelijkbaar met het “slechte conversieratio” probleem, toch? Dat komt omdat ze verwant zijn. Als iemand uw website verlaat zonder er iets mee te doen, zal hij waarschijnlijk geen formulier invullen. Dat gezegd hebbende, kunt u een laag bouncepercentage en een laag conversiepercentage hebben als mensen andere delen van uw website gaan onderzoeken.omdat ze vergelijkbaar zijn, kunnen veel van dezelfde oplossingen worden toegepast op zowel een slechte conversieratio als een hoge bounce rate.

* Dat gezegd hebbende, bounce rate is niet per se een slechte zaak … tenzij het gecorreleerd is met een korte tijd op de site, geen conversies, of het gebeurt alleen op een bepaald apparaat. Hier is wat u kunt doen om een echt probleem met een hoog bouncepercentage aan te pakken:

verlaag de laadtijd van de pagina.

als mensen snel van je pagina stuiteren, kunnen er veel redenen zijn waarom. De meeste van hen werden gedekt door het probleem van de “slechte conversieratio”. Maar één was dat niet: je pagina laadt misschien heel, heel langzaam … dus bezoekers klikten weg. Er zijn veel kleine manieren waarop u de laadtijd van uw site kunt verbeteren, zoals het wijzigen van de bestandsgrootte van uw bestemmingspagina-afbeeldingen. Check deze post voor enkele ideeën.

toon bepaalde inhoud aan ALLEEN mobiele bezoekers.

als je merkt dat je een hoog bouncepercentage op de bestemmingspagina hebt op mobiel-niet op desktop-moet je er iets aan doen. Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon om toegang te krijgen tot uw inhoud, en u wilt hierdoor geen waardevol verkeer en conversies verliezen. Op grote schaal kunt u dit oplossen door ervoor te zorgen dat uw website volledig responsive is. Maar dat kan het probleem niet volledig oplossen — U kunt ook proberen bepaalde inhoud alleen aan mobiele bezoekers weer te geven. Speciale functies voor alleen mobiele bestemmingspagina ‘ s kunnen hen helpen uw inhoud beter te converteren en te consumeren. 

Landingspagina Probleem #5:   interne meningsverschillen  

Het is veel gemakkelijker om jezelf te verdedigen tegen je baas als je een hard nummer hebt dat zegt dat iets wel of niet werkt. Dus als je veel interne heen en weer krijgt over wat je op je bestemmingspagina moet zetten en wat je niet moet doen, laat mensen de gegevens plaatsen waar hun mond is.

is een persoon dood ingesteld op het verwijderen van de bovenste navigatie op uw website en een andere dood ingesteld op  niet doen? Voer een A/B-test uit om dat geschil op te lossen-en vrijwel elke andere die opkomt. Alleen door middel van testen zult u erachter komen wat het beste werkt voor uw publiek op uw bestemmingspagina ‘ s. 

bestemmingspagina Probleem #6: verkeer naar een andere sitepagina genereren

merkte u dat uw bestemmingspagina wordt weergegeven als een grote verwijzing naar andere delen van uw website? Dat is niet altijd goed. Als uw bestemmingspagina verkeer naar iets verderop in uw trechter stuurt-contact opnemen met verkoop of bijvoorbeeld een gratis proefperiode starten-kan dit geweldig zijn. Maar als uw “Over” – pagina al het verkeer krijgt, wilt u misschien overwegen er iets aan te doen.

als dit met u gebeurt, zou ik een gok nemen dat de pagina die de verwijzingen krijgt toevallig in uw topnavigatie staat-het is gemakkelijk toegankelijk en kan afleiden voor een eerste bezoeker op uw site. Om dit te bestrijden, probeer uw bovenste navigatie van bestemmingspagina ‘ s helemaal te verwijderen (hier zijn instructies over hoe dit te doen). Je zou kunnen vinden dat het helpt bij het verhogen van conversies.

en dat is alles wat we hebben, mensen. Dit zijn slechts een paar ideeën voor u om aan de slag te gaan op het pad naar het optimaliseren van uw bestemmingspagina ‘ s in het licht van veelvoorkomende problemen. Nu is het tijd om je mouwen op te stropen en wat tests uit te proberen.

welke andere problemen ondervindt u op uw landingspagina ‘ s? Deel uw vragen met ons in de opmerkingen en we zullen ons best doen om ze te diagnosticeren. 

 

Plaats een reactie