10 Voordelen van consistente contentmarketing van hoge kwaliteit

in dit competitieve B2B-marketinglandschap investeren bedrijven aanzienlijk in het bouwen van contentmarketingprogramma ‘ s.Waarom? Content marketing heeft bewezen succesvol te zijn.

als een van de meest effectieve methoden om de betrokkenheid van het publiek te vergroten, uw merkaanwezigheid te ontwikkelen en de verkoop te stimuleren, is contentmarketing een bedrijfskritische groeimethode voor de meeste bedrijven.

hieronder bekijken we contentmarketing – de voordelen van het produceren van consistente, hoogwaardige inhoud en hoe je succes kunt meten.

waarom is content marketing belangrijk?

contentmarketing is belangrijk omdat het de vragen van uw publiek beantwoordt en U helpt vertrouwen op te bouwen, relaties te ontwikkelen, conversies te verbeteren en leads te genereren. Tegenwoordig verwachten klanten hoogwaardige, consistente content van hun favoriete merken.

volgens het State of Inbound report is contentcreatie een topprioriteit voor 80% van de marketeers. Bovendien is contentmarketing gemiddeld goed voor 26% van de B2B-marketingbudgetten.

consistente, hoogwaardige en boeiende inhoud heeft meer invloed op de besluitvorming van het publiek dan op welke andere techniek dan ook.

consistentie in brand messaging is een van de vele factoren die de groei en het succes van uw bedrijf bepalen. Grote merken weten hun merk consequent en op elk contactpunt van de klant te portretteren.

dezelfde redenering geldt voor contentmarketing: uw content moet een unieke en herkenbare stem, stijl en toonhoogte hebben in alle distributiekanalen.

contentconsistentie zorgt voor je geloofwaardigheid, bouwt vertrouwen op en versterkt je reputatie.

we weten dus dat de inhoud die je maakt consistent moet zijn. Waarom is content marketing in de eerste plaats zo nuttig? Hier zijn de belangrijkste voordelen van content marketing.

voordelen van Content Marketing

 voordelen van het gebruik van content marketing

1. Je publiek blijft langer hangen.

goede content is een belangrijke troef. Het heeft de mogelijkheid om positieve ervaringen te creëren voor uw potentiële klanten en hen te dwingen om terug te komen voor meer. Het is uw ticket om de aandacht van uw publiek te trekken en voortdurend een positieve merkimpressie te versterken.

2. Je zult betere tractie hebben op sociale media.

Het is één ding om je volgers op sociale media op verschillende kanalen te vergroten, maar het is iets heel anders om trendy inhoud te maken. Als u een van die bedrijven bent die niet veel tractie ziet ondanks het feit dat u een enorme aanhang heeft, is het tijd om contentmarketing in uw voordeel te gebruiken. Kwaliteitsinhoud kan uw bedrijf helpen grip te krijgen op sociale media.

Volg de prestaties van uw contentcampagnes met behulp van de analysesoftware van HubSpot.

3. Je publiek zal je vertrouwen.

Het creëren van content helpt uw bedrijf een relatie op te bouwen met uw publiek. U kunt hun vragen beantwoorden en communiceren met klanten. Wanneer u waarde creëert zonder er iets voor terug te nemen, is de kans groter dat uw publiek uw advies en aanbevelingen vertrouwt.

uiteindelijk, wanneer uw inhoud op de juiste plaats en op het juiste moment met de juiste doelgroep verschijnt, zal het de reputatie van uw merk verbeteren. Hoe meer kwaliteitscontent klanten zien, hoe groter de kans dat ze een positieve associatie met uw bedrijf hebben.

4. Je genereert meer en betere leads.

Content marketing kan ook leads genereren. Wanneer uw publiek uw inhoud bekijkt, is de kans groter dat ze in de toekomst bij u kopen. Bovendien kunnen calls-to-action (CTA) die rechtstreeks in uw inhoud worden geplaatst, nieuwe leads genereren voor uw verkoopteam.

Hoe kan content leads genereren?

volgens Lindsay Kolowich, de teammanager van het HubSpot Academy Acquisition Content Team, “content is een geweldige manier om gebruikers naar een bestemmingspagina te leiden. Meestal maakt u inhoud om bezoekers nuttige, gratis informatie te bieden. Je kunt CTA ‘ s overal in je content opnemen — inline, bottom-of-post, in de hero of zelfs op het zijpaneel. Hoe meer blij een bezoeker is met uw inhoud, hoe groter de kans dat ze op uw call-to-action klikken en naar uw bestemmingspagina gaan.”

5. Originele content kan conversies verbeteren.

de inhoud die u plaatst, beïnvloedt conversies. Het helpt uw publiek om met u in contact te komen en geeft hen de informatie die nodig is om goed opgeleide aankopen te doen.

sterker nog, als je bloginhoud gebruikt om verkeer binnen te brengen, overweeg dan om originele afbeeldingen te gebruiken in plaats van stockfoto ‘ s, omdat marketeers de eerste als het minst effectief rapporteren om hen te helpen hun doelen te bereiken. 

bovendien moet uw inhoud altijd een CTA bevatten en uw lezer begeleiden bij wat ze vervolgens moeten doen.

6. Je bedrijf wordt beter zichtbaar dankzij SEO.

Demeer consistente, hoogwaardige inhoud die u produceert, hoe beter het zal zijn voor uw SEO-inspanningen.

uw inhoud moet bijvoorbeeld helpen uw bedrijf online zichtbaar te maken en vertrouwen en autoriteit bij uw publiek op te bouwen. Met een ontwikkelde contentstrategie, zoals het pijler – /clustermodel, zou je content je bovendien moeten helpen om hoger te scoren in zoekmachines.

7. Goede content kan uw bedrijf positioneren als een autoriteit in uw branche.

Het creëren van hoogwaardige inhoud zal ook helpen om uw autoriteit online op te bouwen. Als uw bedrijf is gevestigd als een geloofwaardige plek om informatie te krijgen, hebt u meer kans om hoger te scoren in zoekmachines.

Bovendien zijn uw klanten meer geneigd om u te vertrouwen als ze u zien als een expert in de branche. Uw inhoud moet uw expertise in uw vakgebied aantonen en waardevolle antwoorden bieden op de vragen van uw publiek.

content marketing is belangrijk. Maar hoe kun je daar succesvol in zijn?

een manier om te vertellen is om de kwaliteit van uw inhoud te beoordelen. Een bijzonder gunstige beoordeling van de kwaliteit is de score van de inhoud.

naarmate meer bedrijven hun budget voor contentmarketing verhogen, is er nooit een beter moment geweest om metrics voor het scoren van content in uw marketingcampagne op te nemen.

met behulp van content scoring kunt u uw contentmarketingprestaties meten en verbeteren en grote waarde bieden aan uw publiek.

8. Kwaliteitscontent kan naamsbekendheid vergroten.

natuurlijk kan alles merkbekendheid opbouwen, maar contentmarketing kan het op een unieke manier doen.

onze HubSpot marketing experts hebben geschreven over iets genaamd Surround Sound strategie.

In een notendop doet deze contentstrategie meer dan alleen je blogartikel op pagina één rangschikken. Het zorgt ervoor dat uw inhoud (en dus uw merk) overal verschijnt waar uw potentiële klanten op zoek zijn naar uw product.

om deze strategie uit te voeren, schrijft u over onderwerpen waarin uw klanten geïnteresseerd zijn, zodat ze uw geweldige inhoud beginnen te associëren met uw merk.

9. Je zult loyale merkfans cultiveren.

Het nemen van naamsbekendheid een stap verder, alle mensen die enthousiast over uw inhoud en geassocieerd al die grote gevoelens met uw merk zijn zeer waarschijnlijk merk pleitbezorgers geworden voordat ooit de aankoop van uw product.

wacht, wat?

Het is waar; merkfans kunnen net zo loyaal zijn en de aankoopbeslissingen van hun vrienden en familie beïnvloeden als potentiële consumenten zien dat een bedrijf waarde biedt aan zijn huidige publiek. Een van de meest succesvolle manieren waarop bedrijven dit kunnen doen, is door middel van contentmarketing.

hoewel ik bijvoorbeeld misschien niet op de markt Ben voor kindermaaltijden omdat ik nog geen kinderen heb, ben ik geobsedeerd door de Kids Eat in Color-blog en Instagram-inhoud. Ik beveel het aan mijn vrienden en familie die kinderen met kieskeurige eetgewoonten hebben. Zie je hoe goed dat kan werken?

10. U bespaart geld op uw marketingstrategie.sinds HubSpot tien jaar geleden voor het eerst de kosten van contentmarketing beoordeelde, is de praktijk de meest kosteneffectieve marketingstrategie die beschikbaar is.

Upfront kosten voor content lijken steil, en dat is een goed punt.schattingen voor bloginhoud variëren van $150 per bericht tot $3.000 voor een freelance schrijver, maar je zou de route kunnen gaan van het inhuren van een fulltime personeelsschrijver om regelmatig inhoud voor je te maken.

op de lange termijn, in vergelijking met betaalde advertenties, videomarketing en traditionele marketing, wint content elke keer de strijd met Frank van finance.

Wat is content scoring?

Content scoring is het proces van het beoordelen en kwantificeren van het ware potentieel van inhoud door bij te houden hoe individuele contentstukken presteren bij het genereren en converteren van leads.

als innovatieve content marketing metric helpt content scoring marketeers om alleen de assets te prioriteren die een hogere kans hebben om leads te genereren en te converteren.

naast het leveren van een wetenschappelijke beoordelingsmethode voor het schrijven, is content scoring een betrouwbare en voorspellende methode om het engagementpotentieel van een individueel stuk inhoud te evalueren voordat het wordt gepubliceerd.

het verbeteren van de kwaliteit van uw content is cruciaal voor het succes van uw marketingcampagnes.

de kwaliteit van je content hangt af van het profiel van je doelgroep. Met een beter begrip van de behoeften van uw klant, kunt u inhoud met een hogere resonantie aanbieden. Maar het verbeteren van uw inhoud is een geleidelijk proces en u moet de reacties van uw publiek voortdurend meten en analyseren om de elementen die het belangrijkst zijn te begrijpen en te verbeteren.

hoe u uw inhoud kunt scoren

schrijvers en makers van inhoud vinden het vaak moeilijk om te kwantificeren welk recept werkt voor hun inhoud en hun publiek. Door je inhoud te scoren, kun je dat proces objectiveren en hetzelfde recept herhaaldelijk gebruiken om net zo succesvolle inhoud te maken.

Hier is hoe u uw inhoud kunt scoren:

  • stel scorecriteria vast. Om een effectief scoresysteem voor inhoud te ontwikkelen, moet u een basis leggen op basis van welke engagement-metriek de grootste impact heeft op uw inhoud. Voor sommigen kunnen het paginaweergaven zijn, voor anderen kunnen het delen op sociale media zijn.
  • Maak een campagne. Zodra u hebt vastgesteld welke metriek voor u het belangrijkst is, maakt u een campagne en voegt u de succesvolle inhoud toe die aan uw drempel voldoet. Als u bijvoorbeeld besluit dat 1000 paginaweergaven goed presteren, neemt u alle inhoudsmiddelen op die aan de genoemde criteria voldoen.
  • controleer de prestaties van de inhoud. Meet hoe elk nieuw stuk inhoud dat u maakt, presteert. Als bepaalde Content assets voldoen aan uw succesmetriek — 1.000 paginaweergaven, bijvoorbeeld — voeg ze toe aan de campagne. Blijf inhoud toevoegen om een kleine steekproef van goed presterende inhoud te maken. Gebruik HubSpot Analytics om de prestaties van deze inhoud bij te houden.
  • evalueer wat werkt. Nu uw goed presterende inhoud gescheiden is, kunt u verder analyseren wat uw inhoud doet presteren. Hoewel het moeilijk te kwantificeren is, kun je patronen in je inhoud ontdekken die je vervolgens kunt repliceren.
  • spoel en herhaal. Hoewel deze patronen altijd veranderen, is dit handmatige proces een effectieve manier om uw inhoud te scoren en in de toekomst actie te ondernemen op uw inzichten.

Dit kan een vervelend proces zijn, en het schraapt alleen het oppervlak van een echt content scoresysteem, maar het is een grondig en belangrijk proces om te implementeren. Voor effectievere en efficiëntere resultaten kunt u een geautomatiseerde tool zoals Atomic AI gebruiken om u te helpen uw inhoud te scoren in meer gedetailleerde patronen.

Content scoring helpt uw merk een benchmark voor zichzelf te stellen, waardoor u dichter bij het begrijpen van de aankoopfasen en verwachtingen van klanten komt. Wanneer u de inhoudstypen hebt vastgesteld die voor een specifiek klantensegment werken, kunt u uw succes eenvoudig steeds opnieuw herhalen.

begin met het maken van consistente Content

het creëren van een content marketing strategie is een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen voor je marketing team. Om dit te doen, neem een audit van uw huidige inhoud en erachter te komen wat werkt voor uw bedrijf.

 

Plaats een reactie