10 User Generated Content Campagnes Die Echt Werkten

Tired van het worstelen om de eindeloze stromen van inhoud die nodig is om de consumenten van vandaag tevreden te stellen, uit te schakelen? Je hebt geluk! Er is een optie voor uitgebrande bedrijfseigenaren, en dat is user generated content. Deze techniek, in combinatie met de groei van populaire sociale media websites, stelt moderne bedrijven in staat om een aantal van deze merkopbouwende verantwoordelijkheden te delegeren aan een onwaarschijnlijke stem-hun klant.

het hebben van gebruikers bijdragen aan uw inspanningen voor het creëren van inhoud heeft nog een interessant voordeel, omdat consumenten meer geïnteresseerd zijn in het horen van de opvattingen van hun collega ‘ s dan het lezen van slim geschreven verkoopberichten. Volgens Bazaar Voice wil 64% van de millennials en 53% van de babyboomers meer opties om hun mening over merken te delen, terwijl andere studies aantonen dat consumenten gebruikersgegenereerde inhoud meer vertrouwen dan alle andere vormen van media.

In het licht van deze trends is er nooit een beter moment geweest om door gebruikers gegenereerde inhoud te gebruiken om uw lezers te betrekken en vertrouwen bij hen op te bouwen. Hier zijn tien merken die in het verleden gebruik hebben gemaakt van user generated content om je eigen campagnes te inspireren:

10 voorbeelden van uitstekende User Generated Campaigns

1) Burberry

Burberry is een Brits kledingbedrijf dat werd opgericht in 1856. Angela Ahrendts nam het over als CEO in 2006 en besloot een user generated content strategie te lanceren als onderdeel van haar doel om het verouderende merk van het bedrijf te veranderen. Het bedrijf lanceerde de website Art of the Trench in 2009, waar gebruikers foto ‘ s konden uploaden en commentaar konden geven op mensen die Burberry-producten droegen. Burberry ‘ s e-commerce verkoop steeg met 50% jaar-op-jaar na de lancering van de site.

burberry

2) Belkin

in 2013 ontwikkelden Belkin en Lego samen een lijn aanpasbare iPhone-hoesjes. Het bedrijf creëerde vervolgens een sociaal platform voor klanten, waardoor ze een plek kregen om foto ‘ s van hun coole nieuwe cases te delen en anderen de voordelen van het maken van hun eigen cases te laten zien.

belkin

3) Starbucks

een ander geweldig voorbeeld van user generated content, Starbucks’ White Cup wedstrijd gelanceerd in April 2014. Klanten in het hele land werden gevraagd om op hun Starbucks-bekers te krabbelen en foto ‘ s in te dienen als inzendingen. De winnende inzending zou de sjabloon zijn voor een nieuwe limited edition Starbucks cup. Bijna 4.000 klanten hebben inzendingen ingediend in een periode van drie weken. De wedstrijd was een geweldige manier voor Starbucks om publiciteit te verdienen en te bewijzen dat het de feedback van klanten sterk waardeerde.

starbucks

4) Tourism Queensland

in haar zoektocht naar nieuwe manieren om toeristen naar de Queensland-Eilanden te trekken, lanceerde Tourism Queensland haar promotie “Best Job In The World” in 2009, die een opmerkelijk effectieve campagne bleek te zijn. Meer dan 34.000 mensen uit meer dan 200 landen hebben video ‘ s ingediend om een baan van zes maanden als conciërge te winnen die $150.000 AUD betaalde in een van de mooiste toeristische bestemmingen ter wereld, terwijl talloze anderen hun begrip van Queensland als vakantieoptie hebben verbeterd.

bestjobs

5) Target

in 2010 beloofde Target $500 miljoen te doneren aan het onderwijs en beloofde de bijdragen te verdubbelen met een populaire College acceptance letter competition. Tijdens de campagne werden klanten gevraagd om video ‘ s in te dienen van zichzelf die hun collegebrieven openden. De beste video ‘ s werden gebruikt in een nieuwe commercial, die Target hielp de aandacht te vestigen op zijn filantropische campagne.

6) Coca-Cola

om het bewustzijn van top-of-mind te vergroten, creëerde Coca-Cola de “Share a Coke” – campagne, waarbij het bedrijf Coke-flessen produceerde met de namen van klanten op de etiketten en deze in verschillende steden uitdeelde, om zijn blootstelling op Twitter te vergroten. Klanten werden vervolgens gevraagd om de foto ‘ s van hun gepersonaliseerde cokefles te delen op Twitter en andere sociale mediaplatforms.Coca-Cola lanceerde de campagne voor het eerst in Australië in 2011, maar breidde het uit naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere regio ‘ s over de hele wereld. Het bedrijf schrijft de campagne toe aan een stijging van 2% in de Amerikaanse verkoop na meer dan een decennium van dalende inkomsten.

coke

7) Chobani, een Grieks yoghurtbedrijf dat in 2005 werd opgericht, is een ander merk dat besloot zijn klantenbestand te gebruiken om zijn imago te verbeteren en de verkoop te stimuleren. Het bedrijf vroeg zijn trouwe klanten om video ‘ s en afbeeldingen in te dienen waarin de yoghurt werd geprezen. De inhoud werd gedeeld op de website van het bedrijf, billboards enover andere mediums heen. Chobani schrijft de campagne toe aan een omzetstijging van 225,9% tussen 2009 en 2010.

chobani

8) Pepsi MAX

Pepsi MAX is een andere multinationale frisdrankfabrikant die gebruikmaakt van door gebruikers gegenereerde inhoud om een nieuw merkimago te creëren. Het bedrijf creëerde een campagne waarin klanten werden aangespoord om redenen te delen waarom ze Pepsi MAX verkiezen boven Coke, waarbij klanten werden gevraagd om foto ‘ s te delen op Instagram en andere sociale netwerken, evenals een mini-site die specifiek was voor de promotie. De beste inzendingen kwamen in aanmerking voor tal van prijzen, waaronder een jaar gratis Pepsi MAX.

Het was niet verwonderlijk dat de campagne erg populair bleek te zijn. Er werden meer dan 7.000 inzendingen ingediend en de site kreeg meer dan 50.000 unieke bezoeken. Het niveau van deelname was nog indrukwekkender, omdat de gemiddelde bezoeker ongeveer zes minuten op de site doorbracht, wat aantoont dat klanten zeer betrokken waren bij het merk.

9) Heineken

Heineken erkende dat veel van zijn consumenten op zoek waren naar een meer origineel type tocht. In overeenstemming met deze trend heeft de bierfabrikant input van zijn klanten gevraagd om het bier dat het de afgelopen 150 jaar heeft geproduceerd, opnieuw te definiëren. De Heineken “Reinvent the Draught Beer Experience” challenge, die in 2012 werd uitgerold, gaf klanten de mogelijkheid om video ‘ s, afbeeldingen en ideeën te delen om de ervaring te veranderen. Klanten waren zeer ontvankelijk voor de uitdaging en dienden honderden ideeën in, waardoor Heineken zijn product verbeterde en tegelijkertijd merkinteresse genereerde.

 heineken

10) Coffee for Less

Coffee for Less erkend dat organisch zoekverkeer zeer gericht is en waarschijnlijk zal converteren. Bovendien stelde het bedrijf vast dat het vertrouwen op door gebruikers gegenereerde inhoud een van de beste manieren was om zijn SEO te verbeteren, waardoor het bedrijf nieuwe functies op zijn website aanbood die het voor gebruikers gemakkelijker maakten om opmerkingen te lezen en te delen.

voor zijn inspanningen ontving het bedrijf tussen 2008 en 2011 ongeveer 6.000 opmerkingen. Onderzoek van MarketingSherpa concludeert dat deze reviews met succes het verkeer en de conversies van zoekmachines met respectievelijk 10% en 125% hebben verhoogd.

coffeeforless

hoe u uw eigen campagne voor door gebruikers gegenereerde inhoud kunt uitvoeren

Het starten van een campagne voor door gebruikers gegenereerde inhoud kan een van de meest effectieve manieren zijn om uw merk op te bouwen, zoals aangetoond door de hierboven genoemde bedrijven. Hoewel elk van hun campagnes iets anders waren, waren er enkele overeenkomsten tussen hen: elk merk promootte zijn campagne via zijn eigen website en sociale profielen om tractie te krijgen.

 • elk merk bood consumenten een prijs aan om deelname aan te moedigen.
 • elk merk beloonde klanten voor het presenteren van zijn producten of diensten in een positief licht.
 • dus hoe kunt u profiteren van deze krachtige voordelen door het creëren van uw eigen user generated content campagne? Overweeg een van de volgende tips bij het plannen van uw promotie:

  Pas uw promotietype aan uw publiek aan.

  verschillende van de hierboven beschreven promoties hebben betrekking op verzoeken aan gebruikers om videoclips in te dienen die hun ervaringen met een bepaald merk of product delen. Maar het is de moeite waard om in gedachten te houden dat het maken en indienen van videoclips een bepaald niveau van technische expertise vereist dat uw gemiddelde klant al dan niet heeft. Als uw merk zich bijvoorbeeld richt op oudere klanten, is dit type door gebruikers gegenereerde campagne mogelijk niet de juiste keuze.

  vraag inzendingen aan die u kunt gebruiken in uw marketingcampagnes.

  vergeet niet dat u uw door gebruikers gegenereerde contentpromotie niet uitvoert vanuit een gevoel van altruïsme-u wilt eindigen met iets tastbaars dat opnieuw kan worden verpakt en gebruikt in uw toekomstige marketingmaterialen. Dus als je je promotie ontwerpt, overweeg dan de soorten “inzendingen” die je accepteert. Foto ‘s, video’ s of getuigenissen zijn allemaal krachtige inhoudstypen die gemakkelijk kunnen worden geconverteerd voor reclamedoeleinden.

  maak de vereiste inspanning evenredig met de beloning die wordt aangeboden.

  Als u duizenden dollars aan waarde weggeeft als onderdeel van uw campagne voor door gebruikers gegenereerde inhoud, wilt u waarschijnlijk dat gebruikers een substantiëler niveau van buy-in laten zien dan wanneer u eenvoudige kortingsbonnen of kortingen aanbood. Als de prijs die u aanbiedt groot is, zorgt het ervoor dat deelnemers iets van waarde in ruil leveren, ervoor dat u inhoud krijgt die u in uw toekomstige marketingcampagnes kunt gebruiken.

  Elimineer de bureaucratie.

  Het maakt niet uit hoeveel moeite je besluit te eisen van je deelnemers, laat ze niet door onnodige hoepels springen om deel te nemen. Je inschrijvingsinstructies moeten op zijn minst duidelijk zijn, je inschrijvingswebsite moet gemakkelijk te navigeren zijn en je formulieren vereisen alleen de velden die nodig zijn om een Inzending te verwerken en voldoen aan alle wettelijke beperkingen waaraan je weggeefactie is onderworpen.

  leg alle juridische problemen recht.

  voordat u uw campagne voor door gebruikers gegenereerde inhoud start, is het verstandig om juridisch advies te raadplegen over twee belangrijke kwesties: de rechten die u hebt over inhoud die aan uw promotie is voorgelegd en eventuele beperkingen die gelden voor weggeefacties. Ten eerste moet je deelnemers informeren over wat er zal gebeuren met de inhoud die ze maken na indiening in duidelijke, gemakkelijk te begrijpen taal. Maar ook als uw staat of gemeente (of de media waarmee u de wedstrijd organiseert) bepaalt hoe, wanneer en onder welke omstandigheden weggeefacties kunnen plaatsvinden, wilt u er zeker van zijn dat uw promotie in overeenstemming is voordat u in strijd bent met de wet.

  gezien de breedte van de verschillende industrieën die hierboven zijn gemarkeerd, is het duidelijk dat elk merk een vergelijkbaar model kan volgen om klantbetrokkenheid te bevorderen en gunstige publiciteit te genereren.

  heb je ooit eerder een user generated content campagne uitgevoerd? Voel je vrij om je inzichten te delen in de comments hieronder!

   

  Plaats een reactie