10 sollicitatiebrieven Tips om een stage bij een reclamebureau te krijgen

Top-tier reclamebureaus ontvangen ongeveer 50 studentenaanvragen voor elke stagiair die ze inhuren. Eng, ik weet het. Het schrijven van een” I-can ’t-help-but-show-my-coworkers” stage sollicitatiebrief kan je helpen om van sollicitant naar geïnterviewde te gaan. Het is van vitaal belang.

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief voor een stage bij een reclamebureau

hier is een lijst met 10 tips van de  advertising intern community voor sollicitatiebrieven die je een stage opleveren.

sollicitatiebrief Tips voor het landen van een stage

  • Show Passion for Clients
  • Solve a Problem
  • Be Concise
  • Tell A Story
  • Get Weird
  • Use Humour
  • Be Results Driven
  • don ’t forget the goal
  • don’ t send a form letter
  • verdien een reputatie

1) toon passie voor klanten

een student wikkelde haar begeleidende brief rond een Quizno ’s sub en stuurde het naar de aor voor Quizno’ s. Als je het product van een klant gebruikt, vertel het dan in je sollicitatiebrief. Beter nog, laat het ze zien.

2) Los een probleem op

als je solliciteert voor een stage bij een klein of middelgroot bureau, houd er dan rekening mee dat ze je inhuren als je de harde vaardigheden hebt om specifieke problemen op te lossen. Vertel hen hoe u uw SEO-kennis gaat gebruiken om de PR van een klant te vergroten. Vertel hen hoe u hoogwaardige, korte video-tutorials voor een klant kunt maken die hun Facebook-betrokkenheid kunnen vergroten. Vertel ze hoe je de Twitter-handle van een klant gaat gebruiken om een nieuw product te promoten. Bureaus huren studenten in die de harde vaardigheden hebben om problemen op te lossen. 

3) Wees beknopt

houd het kort en eenvoudig.

4) Vertel een verhaal

de begeleidende brief van een student aan Google was een verhaal over hoe hij zijn middelbare schoolvriendin vroeg om met hem uit te gaan. Moedig. De beste manier om een verhaal te vertellen is om je te concentreren op een enkel voorbeeld en dat vervolgens in je pitch te koppelen. Het punt van het verhaal van deze student was: “ik struikelde als een idioot en vroeg dit meisje om met me uit te gaan, maar toen leerde ik: er is nooit een perfecte manier om iets te doen, je moet gewoon je hart volgen. Een week later vloog Google hem naar Californië voor een interview.

5) Get Weird

een student schreef haar hele sollicitatiebrief op een schoen. Met dingen als” Ik zal er mijn zool in steken”,” Ik zal de concurrentie aandoen”, ” ik ben niet bang om mijn voet tussen de deur te krijgen. Ze kreeg de stage bij MTV.

6) Gebruik Humor

de mensen die sollicitatiebrieven lezen zijn geen agentschapsrobots. Ze gaan naar feestjes, drinken bier, kijken films en vertellen grappige verhalen. Deze HR-mensen krijgen zoveel zorgvuldige, saaie, veilige sollicitatiebrieven dat humor je zal laten opvallen. Als begeleidende brief schreef een student een” top tien redenen om mij in te huren ” lijst. Het was hilarisch en noemde zelfs zijn overwinning op de homecoming king op de middelbare school. Als het je lukt om humor te mengen met een betekenisvolle boodschap, win je.

7) wees resultaatgericht

organisaties geven om resultaten en verantwoording. In plaats van je passie voor schrijven te beschrijven, probeer te overtuigen met data. Een student schreef een gedetailleerd analyserapport over een digitale restaurantpublicatie die ze begon. Ze rapporteerde resultaten zoals: 320 geregistreerde gebruikers, 75 artikelen, 200 dagelijkse bezoeken, 6.4 pageviews/bezoek, en meer. Je krijgt het punt-resultaten zijn belangrijk.

8) vergeet het doel niet

Het doel van de sollicitatiebrief is om iemand met je te laten praten. Dat is het. Concentreer je niet op het perfect maken van iets als perfect niet is wat iemand ertoe brengt om met je te praten. Wees interessant. De meeste studenten krijgen de doelen door elkaar-het doel is niet om een document van één pagina te maken dat je geschiedenis vastlegt. Je moet iets produceren waardoor het HR-teamlid van het bureau zegt: “Ik kan niet wachten om met deze student te praten.”

9) stuur nooit een formulier

. Tenzij je een 4,0 van Harvard hebt, is je formulierbrief waardeloos voor de HR-afdeling van een agentschap. Ze hebben gewoon te veel opties om iemand te kiezen die er zo weinig om geeft. Shotgun approaches werken niet.

10) verdien een reputatie

ga iets bouwen. Ga iemand ontmoeten. De beste manier om een opmerkelijke stage bij een reclamebureau te krijgen, is door een reputatie te ontwikkelen. Als je een reputatie hebt, rekruteren bureaus je. Verdien een reputatie.

Plaats een reactie