10 lichaamstaal Tips om Nail uw volgende verkoop presentatie [Infographic]

Good Body Language in Sales

  1. Open je borst en armen
  2. Smile
  3. gebaar met armen en handen
  4. gebruik kleine, stilstaande gebaren
  5. loop tijdens demo ‘ s
  6. varieer je gebaren
  7. wijs rechtstreeks naar je presentatie
  8. loop naar mensen
  9. pauze
  10. practice mirroring

je zou de beste toespraak ter wereld kunnen schrijven, en niemand zou het zich herinneren als je fluisterend sprak en keek naar je voeten terwijl je het afleverde.

hoe je iets zegt is net zo belangrijk-zo niet belangrijker-dan wat je eigenlijk zegt. Gekruiste armen, dwalende ogen en gebogen houding kunnen je boodschap overstemmen als je niet voorzichtig bent.

strategisch gebruikt, kan lichaamstaal je argument benadrukken en het resoneren met je publiek. Wil je echt een punt naar huis brengen met je prospect? Overweeg om een paar stappen naar hen toe te lopen. Knikken, glimlachen en oogcontact onderhouden zal een positieve en ontvankelijke sfeer creëren. En het maken van kleine, ingetogen gebaren kan een sfeer van autoriteit en vertrouwen uitstralen.

verkoop Tips voor lichaamstaal

voor uw volgende persoonlijke presentatie, internaliseer de 10 tips in de volgende infographic van SOAP-presentaties. Zorg ervoor dat je bewegingen je boodschap versterken in plaats van saboteren.

Lees de tips hieronder of ga direct naar de infographic hier.

1. Open je borst en armen

om je zelfvertrouwen tijdens je presentatie te vergroten, open je armen en borst en houd je je rug recht. Deze positie zorgt ervoor dat je beter ademt en dat je je meer ontspannen voelt-waardoor je direct een betere presentator wordt.

2. Smile

om uw publiek comfortabel te maken, glimlach naar hen. Het is eenvoudig, maar glimlachen is ons krachtigste wapen tijdens presentaties en face-to-face vergaderingen.

3. Gebaar met je armen en handen

om mensen te betrekken, gebaar met je armen en handen op een natuurlijke manier. Het is ook een goed idee om je publiek in de ogen te kijken. Mensen hebben de neiging om van nature aandacht te besteden aan en te houden van mensen die hen in de ogen kijken.

4. Gebruik kleine, stijve gebaren om autoriteit te tonen, blijf kalm en gebruik kleine, stijve gebaren. Dit soort bewegingen moedigt mensen aan om je te vertrouwen en je als een zelfverzekerd persoon te zien.

5. Walk it out

om beweging in je spraak te brengen, gebruik je de fysieke ruimte die je beschikbaar hebt en loop je het uit.

Als u bijvoorbeeld drie punten presenteert, praat dan over punt A wanneer u op uw eerste positie bent. Ga dan twee of drie stappen verder en spreek over punt B. op deze manier zal een beweging die ruimte bevat uw toespraak vergezellen.

6. Varieer uw gebaren

om uw publiek betrokken te houden, varieer uw gebaren gedurende de hele presentatie. Open gebaren, kleine gebaren en gebaren waarbij je hoofd, armen en handen betrokken zijn, zijn het beste. Het is ook verstandig om gebaren op te nemen die alleen je handen of alleen je hoofd betreffen-en brede gebaren zijn ook gastvrij en boeiend.

7. Wijs naar je presentatie

om de aandacht te vestigen op een bepaald element van je presentatie, wijs er direct naar en bekijk het tegelijkertijd op het scherm. Je publiek zal je ogen en vinger volgen.

8. Loop naar mensen toe

om de deelname van het publiek aan te moedigen, gebruik open gebaren en-indien mogelijk-loop rond en naar mensen toe. We hebben de neiging om meer deel te nemen als we dicht bij een spreker zijn.

9. Pauzeer

om een moeilijke vraag gemakkelijker te laten lijken, pauzeer, adem langzaam (dit geeft je tijd om na te denken) en beantwoord vervolgens terwijl je de vraagsteller in de ogen kijkt.

10. Practice mirroring

om je publiek Je verhaal te laten kopen, gebruik je positieve gebaren tijdens de hele presentatie. Dit omvat knikken, open gebaren, glimlachen en spiegelen.

 body_language.jpg

verkopers moeten altijd zelfverzekerde, betrouwbare lichaamstaal hebben. Als je niet op je gemak bent, zal je prospect dat ook niet zijn. Laat collega ‘ s zitten terwijl je presenteert en overweeg een video-opname te maken van jezelf die thuis presenteert.

het voelt misschien een beetje raar, maar je zult in staat zijn om je lichaamstaal te ontleden om verdere verbeteringen aan te brengen in je presentatiestijl.

Plaats een reactie