10 eenvoudige bewerkingen die elk stuk schrijven onmiddellijk verbeteren

copy bewerken komt neer op twee belangrijke dingen: het herkennen van zwakke punten en weten hoe ze te repareren. Het is een cruciaal onderdeel van het schrijfproces en toch, een die maar al te vaak over het hoofd wordt gezien. Immers, als je niet weet dat er een probleem is om mee te beginnen, hoe kun je het oplossen?

daarom, als je moeite hebt met bewerken, zul je dit artikel geweldig vinden …

want tegen het einde ben je gewapend met 10 krachtige, uber-specifieke bewerkingsacties die je kopie verslavender, boeiender en boeiender maken dan het was voordat je aan het werk ging om het te herzien.

of u nu een bestemmingspagina, een blogartikel, een e-mail of een webpagina schrijft, de volgende wijzigingen hebben een grote impact op uw lezers.deze bewerkingen maken het namelijk waarschijnlijker dat ze doen wat u wilt dat ze doen-en dat is waar great copy om draait.

10 eenvoudige bewerkingen die elk stuk schrijven onmiddellijk verbeteren

een gebiologeerde lezer is in alle opzichten een betrokken prospect – en dat is precies wat marketeers willen. Immers, geëngageerde prospects zijn meer geneigd om uw exemplaar te blijven lezen, waardoor ze meer kans hebben om een call-to-action te bereiken die onweerstaanbaar is.

bent u klaar om uw exemplaar te bewerken als een pro? Dit is wat je moet doen …

1) Open met vragen die de lezer ertoe brengen “ja” te zeggen.”

traagheid, of het nu mentaal of fysiek is, is een krachtige kracht. Met andere woorden, of het nu gaat om een langdurige relatie of een rots die van een heuvel afrolt, hoe langer het in beweging is, hoe harder de traagheid ervoor zorgt dat het stopt. Daarom gebruiken schrijvers het graag, vooral in hun introducties. 

het idee is dat hoe langer je de lezer “ja” kunt laten zeggen op je eerlijke, nauwkeurige uitspraken, hoe waarschijnlijker het is dat ze “ja” blijven zeggen en uiteindelijk in harmonie zijn met je boodschap. Waarom? Omdat ze het gevoel hebben dat je ze begrijpt; alsof je precies weet wat ze doormaken.

laat ze genoeg “ja” zeggen en ze zullen het gevoel krijgen dat uw product of dienst kan helpen hun probleem op te lossen. Hopelijk kan het.

2) dubbeltik elke 1-3 zinnen op de knop “Enter”.

zoals u weet, laat het twee keer drukken op “Enter” of “Return” een spatie tussen alinea ‘ s. Maar alleen omdat die ruimte leeg is van woorden, betekent niet dat het geen doel dient.

net zoals fotografen en ontwerpers negatieve ruimte gebruiken om een brandpunt te creëren, kunnen schrijvers witte ruimte gebruiken om nadruk te leggen en de aandacht te vestigen op iets dat belangrijk is.

witruimte zorgt er ook voor dat kopie minder intimiderend en leesbaarder lijkt. Het structureert de boodschap in een gepolijst, elegant kader dat lezers uitnodigt om erin te duiken.

3) Vet uw belangrijkste voordelen.

vetgedrukt de voordelen zal lezers snel wijzen op de informatie die u absoluut nodig hebt dat ze weten. In feite zal in-text opmaak van welke aard dan ook-cursief maken, onderstrepen, hoofdletters maken, back-linken-u helpen de aandacht van een lezer vast te leggen en te behouden. Dat gebeurt omdat onze gedachten zijn bedraad om verandering op te merken.

stel je voor dat je een toneelstuk ziet gaan van een monoloog naar een dialoog in dezelfde scène. Of een film vervagen naar een perfect wit scherm. Het trekt je aandacht, toch?

iets nieuws, denkt je onderbewustzijn. Iets dat opvalt. Laten we ons concentreren.

4) isoleer belangrijke informatie met behulp van opsommingstekens.

zoals Kurt Vonnegut ooit schreef: “heb medelijden met de lezers.”Dat betekent dat je rustig aan moet doen als je schrijft. Bedenk dat ze zich moeten concentreren op en onmiddellijk zin moeten geven aan elk woord en elk klein merkteken dat je voor hen plaatst. En ze moeten het allemaal online doen, waar de aandacht op een premie is. Dus help ze.

opsommingstekens en genummerde lijsten zullen:

  • uw tekst ordenen, waardoor deze scanbaarder en verteerbaar wordt.
  • Markeer uw belangrijkste punten en andere belangrijke stukjes informatie.
  • trek de meeste aandacht na uw kop en subkoppen, waardoor ze een ideaal schip voor voordelen.

(Klik hier om 8 Snelle tips te leren voor het schrijven van bulletpoints die mensen eigenlijk willen lezen.)

5) begin zinnen met “Imagine”,” Remember “of “Picture this …”

Deze woorden zijn triggers. Ze laten lezers weten dat je op het punt staat om hen een verhaal te vertellen, hun geheugen op te frissen of ze een beeld te schilderen (zoals ik hier doe). Mensen houden van dat spul. Altijd al gedaan. Volgens producer Steven Moffat, ” We zijn allemaal verhalen, uiteindelijk.”

dus denk er zo over: het woord” Imagine ” aan het begin van een zin of alinea dient hetzelfde doel als de titelsequentie van je favoriete Netflix-show. Het geeft je aan dat je op het punt staat iets te ervaren dat je leuk vindt. Het geeft een anticiperend gevoel. Het creëert spanning. En dat houdt je bezig in vrijwel elke situatie, of je nu TV kijkt of een e-mail leest.

6) Neem het woord “omdat” zo vaak mogelijk op.

“omdat” is een ander triggerwoord. Het laat mensen weten dat ze op het punt staan een rechtvaardiging te horen-een reden waarom-die volgens de gerenommeerde onderzoeker en auteur, Dr.Robert Cialdini, geweldig is om mensen hun hoofd te laten knikken:”een bekend principe van menselijk gedrag zegt dat wanneer we iemand vragen om ons een plezier te doen, we succesvoller zullen zijn als we een reden geven. Mensen willen gewoon graag redenen hebben voor wat ze doen”, schrijft Cialdini in zijn bestseller Influence.

waarom? Omdat de wetenschap het heeft bewezen.

(opmerking: het woord “omdat” heeft hetzelfde effect op papier als in persoon.)

7) zinnen omzetten naar actieve stem.

niets doodt schrijven zoals het overmatig gebruik van passieve stem. Een eenvoudige manier om dit te bestrijden? Zet zinnen om naar actieve stem. 

actieve stem   betekent dat het onderwerp van elke zin de actie doet in plaats van het te ontvangen. De laatste zou een passieve stem zijn.  bijvoorbeeld:

  • actief: Usain Bolt brak het wereldrecord.
  • passief: het wereldrecord werd gebroken door Usain Bolt.

zie je hoeveel sterker en zelfverzekerder de actieve stem is? Zijn tegenhanger is betrekkelijk zwak en leeggelopen. Passieve stem is gewoon, een beetje … meh. Het kan je laten klinken alsof je een rondje Clue speelt. Je kunt beter.

om je tekst passief te bewijzen, begin je met een CTRL-F voor het woord ” by.”Dat zal snel zinnen benadrukken waarin het onderwerp de actie kan ontvangen in plaats van het te doen. Of laat Hemingway Editor ze voor je vinden.

8) herschrijf alles in de tweede persoon.

tweede persoon is de meest boeiende verhalende modus omdat het de meest persoonlijke is. Voornaamwoorden zoals” u”,” uw “en” uw ” zullen de lezer helpen zichzelf te zien in uw exemplaar en, bijgevolg, in het verhaal dat uw product of dienst probeert te vertellen.

goed schrijven spreekt lezers op een intiem niveau aan. Het verbindt met hen, wat ongelooflijk moeilijk is om te doen. Maar schrijven in de tweede persoon maakt het makkelijker.

9) tel je bijwoorden en snijd dat getal dan doormidden.

of, beter nog, quarter it. In zijn memoires, On Writing, schreef Stephen King: “de weg naar de hel is geplaveid met bijwoorden.”Waarom zo hard? Omdat bijwoorden heel, heel goed zijn in het verzwakken van je schrift. Zie je?

als je wilt dat je schrijven mensen bij de kraag grijpt, vervang dan die middelmatige bijwoord-werkwoord combo met een enkel punchy, krachtig werkwoord. In plaats van bijvoorbeeld “Ze is erg boos” te schrijven, zou je kunnen schrijven “ze is boos.”Of in plaats van te schrijven “bijwoorden zijn heel, heel goed in het verzwakken van je schrijven” kun je schrijven “bijwoorden saboteren dwingende zinnen.”

10) Verander uw call-to-action om een call-to-value te zijn.

voordat je die bestemmingspagina publiceert of die e-mail verzendt, moet je je call-to-action dubbel controleren (je weet wel, het essentiële eindstuk dat je lezer vertelt wat hij moet doen). Zorg ervoor dat het duidelijk en beknopt, gedurfd en zichtbaar, urgent en overtuigend is. Het belangrijkste is dat het voordelen communiceert (d.w.z. de waarde die wacht op degenen die doen wat je vraagt).

Als u bijvoorbeeld een reisagent bent, laat uw exemplaar dan niet lezen “Bel nu voor een gratis offerte” of iets dat even typisch en niet inspirerend is. Laat ze in plaats daarvan actie ondernemen met een sneak peak: “Bel nu en laat de anticipatie beginnen” of “klik vandaag en wees morgen weg.”

laat je prospects zichzelf zien in de actie en ze zullen eerder geneigd zijn om het te nemen.

ben je voorbereid?

bewerken is niet eenvoudig. Het vergt lef en karakter om creatief werk te veranderen. Maar vergeet niet, je doet het voor een reden: om je schrijven sterker en duidelijker te maken.uiteindelijk zal het maken van deze bewerkingen tijd en moeite kosten, maar ze zullen meer e-mailopeningen, meer shares en meer conversies opleveren.

en geloof me, het zal het waard zijn.

Wat zijn jouw beste tips? Deel ze met ons in de comments hieronder.

Plaats een reactie