10 Dingen Die Ik Wou Dat Ik Wist Voordat Ik Mijn Eerste Facebook Messenger-Bot Bouwde

 

ze zeggen dat je meer leert door falen dan door succes. Na het bouwen van bots voor een paar jaar, zou ik zeggen dat ik zeker mee eens.

hoewel ik een voorsprong heb gehad, Weet ik dat veel bedrijven Voor het eerst aan bots denken.

daarom wil ik tien dingen delen die ik wou dat ik wist voordat ik begon. Leer van mijn fouten en bouw sneller betere Facebook Messenger-bots.

1. Doe minder dingen beter

besteed meer tijd aan plannen dan aan bouwen. Zoek uit de meest impactvolle functie die u kunt blootstellen of maken via Messenger.

toen ik voor het eerst bots begon te bouwen, liet ik me meeslepen door alle spannende dingen die ik kon doen. Ik heb niet genoeg tijd besteed aan het focussen op het enige wat ik zou moeten doen. Bots zijn een tool. Je hebt een bedrijfsapplicatie en strategie nodig om ze te gebruiken.

2. Conversational Copywriting Is Anders

praten met onze vrienden is natuurlijk omdat we het elke dag doen. Het is veel moeilijker om uit te zoomen en de kunst van hoe we onze vrienden berichten te breken.

We gebruiken meer dan woorden om onszelf uit te drukken. Messenger ondersteunt een verscheidenheid aan expressieve media, zoals emoji ‘s, stickers en GIF’ s. In 2017 deelden gebruikers elke dag meer dan 1,7 miljard emoji ‘ s op het platform. Mijn vrienden zeggen dat ongeveer 5% van hen van mij kwam. Zoek uit wat de meest geschikte en heerlijke manier is om met uw gebruikers in contact te komen.

3. Realiseer je wie er op Messenger is (en wie niet)

In mijn vroege dagen realiseerde ik me niet het enorme aantal mensen dat Messenger regelmatig gebruikt. Met meer dan 1,3 miljard maandelijkse actieve gebruikers voelt het niet zo ver weg.

het is een wereldwijde Kolos, maar elk land heeft zijn favoriete berichtenapp-en het is niet altijd Facebook Messenger. WhatsApp (technisch gezien een ander platform dat eigendom is van Facebook) domineert het gebruik in Latijns-Amerikaanse landen. Voordat je je committeert aan een platform, neem je de tijd om je publiek te begrijpen en waar ze hun tijd doorbrengen. Je wilt ze ontmoeten waar ze al zijn-geen betrokkenheid forceren op een app die ze niet eens gebruiken.

4. Je Bot hoeft nu geen genie te zijn

De meeste bedrijven en journalisten in deze ruimte hebben je teleurgesteld. Ze hebben een verwachting dat alwetende AI is hier-en dat uw bot moet worden aangedreven door state-of-the-art kunstmatige intelligentie om waardevol te zijn.

dat is bullsh*t. toen ik voor het eerst bots begon te bouwen, realiseerde ik me niet dat gewone oude if/THEN logic trees eigenlijk een geweldige manier zijn om een Messenger-bot te bouwen waarmee uw gebruikers graag omgaan. Als je een “pick-your-path” avonturenboek kunt lezen, kun je een bot bouwen.

5. Bedrieg gebruikers niet

De meeste mensen geven er niet om wie-of wat-hun probleem oplost. Er is een misplaatst stigma dat bots altijd een slechte ervaring zullen zijn voor gebruikers. Dat is niet waar.

het zijn de bots die zich voordoen als mensen die ons frustreren. Het kost consumenten maar een paar vragen om erachter te komen wat er aan de hand is. Zorg ervoor dat uw gebruikers vanaf het begin van hun interactie weten dat ze met een bot praten en wees duidelijk over wat gebruikers wel en niet van uw Messenger-bot kunnen verwachten.

6. Los op voor nut, dan verrukking

je bot kan-en moet-persoonlijkheid hebben zonder te proberen een persoon te zijn. Conversational copywriting laat je bij elke beurt plezierige ervaringen weven. Maar genot zou niet het primaire doel van je bot moeten zijn.

Ik heb veel bots gebouwd die leuk waren maar geen waarde gaven. Die ervaringen hebben me geleerd om me al vroeg op nut te concentreren, niet op genot. Los eerst een echt probleem op en herhaal de rest in de loop van de tijd.

7. Je kunt je mensen niet zomaar vervangen door Bots

alles automatiseren zou een slechte ervaring zijn. En alles zelf afhandelen zou niet schaalbaar zijn. Daarom moeten mensen en bots samenwerken.

Ik heb geleerd dat het begint met nadenken over wat je de gebruiker vraagt te doen. Bots zijn geweldig voor herhaalbare en voorspelbare gesprekken. Maar als het een delicate situatie is, zoals verkoop of klantenservice, kies dan voor mensen als je kunt. Bots stellen mensen in staat zich meer te concentreren op belangrijke gesprekken.

8. Plan voor groei

in” Field of Dreams “zei Kevin Costner:” als je het bouwt, komen ze.”

geweldig advies voor het bouwen van een film honkbalveld, maar verschrikkelijk advies voor marketing. Het grootste probleem met Messenger bots is dat mensen ze in de eerste plaats vinden. Maar het is gemakkelijk om meer berichten naar uw bot te krijgen. Begin met kleine winsten, zoals een CTA op je website of Facebook-pagina.

9. Iedereen verwacht bepaalde dingen

Het maakt niet uit welk doel uw bot dient, gebruikers willen altijd de mogelijkheid om zich af te melden, het gesprek opnieuw op te starten of met een mens te praten. Er zijn bepaalde impliciete dingen die consumenten verwachten dat alle Messenger-bots in staat zijn om te behandelen.

de beste manier om deze te plannen is door een thesaurus te openen en een lijst te maken van alle manieren waarop gebruikers deze kernfuncties kunnen aanvragen. Zorg er dan voor dat je bot ze aankan. Er is niets frustrerender voor een gebruiker dan het niet kunnen afmelden.

10. Het Zal Breken. veel.

Bots zijn nog steeds erg nieuw en er is een goede kans dat veel van uw gebruikers nog nooit met een hebben gesproken. Nieuwe gebruikers begrijpen de beperkingen van een bot misschien niet meteen volledig, en ze zullen het waarschijnlijk is dat hun gesprek zal beginnen af te wijken van hoe je wilt dat het gaat.

foutmeldingen zijn een over het hoofd gezien onderdeel van het bouwen van geweldige Messenger-bots. Besteed tijd aan hen. Zorg ervoor dat ze een naadloos onderdeel van de ervaring zijn.

Plaats een reactie